Legfrissebb cikkek és kritikák!


Interjú a Tolvajnőkkel

"A Tolvajnők naplója zsigerekig hatol. Az elbűvölt néző hol imádja, hol gyűlöli ezt az öt nőt, hol szabadulna Genet mocskos világától, hol pedig ebben a meghasadt állapotban élné le az életét."

http://www.kulturprojekt.hu/tolvajnok-naploja/


Életszag a színpadon – Formanek Csaba a Malomudvarról

“Mi „népszínház” vagyunk: olyan emberek alkotják a társulatot, akik a „nép” közül jöttek. Ilyen értelemben nehezebb a dolgunk, mintha csak a profizmusra törekednénk, de a szereplők árasztják magukból azt az életszagot, ami hitelessé tesz egy darabot.”

http://elteonline.hu/kultura/2012/10/30/eletszag-a-szinpadon-formanek-csaba-a-malomudvarrol/


Szapphó színpadra lép? - Weiner Sennyey Tibor írása

"Éppen egy egész napos erdei túra másnapján, zsibbadt végtagokkal, a legnagyobb hangzavarban próbáltam megtalálni barátommal a tökéletes zenehallgatás eszközeit, amikor Formanek Csaba, a Radikális Szabadidő Színház rendezője felhívott, hogy a Szapphó drámával nyertünk, úgy néz ki, hogy színpadra kerülhet."

http://www.kulturpart.hu/uzenet_a_foldrol/31438/szappho_szinpadra_lep


Aktra hív a képiség - Hodászi Ádám kritikája a Tolvajnőkről

"A történet utáni (poszt-dramatikus) színház kis történésdarabokat rak egymás mellé, melyek között több a visszatérő elem. Mind az öt lány szembenéz önmagával, és ez a szembenézés harc, ami után valami másik minőség következik. Így lehet a végén meginni a teát, befejezni a játékot, örökre."

http://www.szin-jatekos.hu/book/22-folyoirat-20121030/2-szin-jatekos-folyoirat.html (32-34. oldal)



DON QUIJOTE KALANDJAI UTÁN DON QUIJOTE LÁZÁLMAI
Regős János írása a Játékosban

"A Radikális Szabadidő Színháznál már eleve egy depressziós Don Quijote-t látunk, aki magába merülve álldogál a bárpult előtt, próbálja beindítani leszedált jobbik énjét, de csak mániás kitörésekre képes. Személyisége – ellentétben a saját világából soha ki nem lépő, 98-as Don Quijote -val – egyértelműen a skizofrénia jeleit mutatja, hiszen hol Attilaként közlekedik a világban, hol pedig mániákó-depressziós Don Quijoteként. Úgymond, rátör a depressziós Don Quijote-ség. Szinte minden előjel nélkül veti bele magát az igazságosztás küzdelmeibe. Formanek Csaba, igen pontosan, a kor sötét erőit megtestesítő PÉNZ elpusztításában jelöli ki e kedélybeteg Don Quijote lovagi feladatát."

http://www.szin-jatekos.hu/jatekos/fesztivalok/lattuk-ajanljuk/don-quijote-kalandjai-utan-don-quijote-lazalmai.html


Korábbi cikkek és kritikák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése